Incep inscrierile la liceu ! Vezi harta cu ultimele medii cu care s-a intrat anul trecut la fiecare specializare

Admiterea la liceu pentru anul școlar 2018-2019 începe vineri, 29 iunie, când se dă startul înscrierilor.

Elevii care au terminat gimnaziul trebuie ca, împreună cu părinții și ajutați de diriginţii de la clasa a VIII-a, să completeze opţiunile în fişele de înscriere la liceu, în perioada 29 iunie – 3 iulie. Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere la liceu este formată din media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Ministerul Educației Naționale recomandă “completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru a evita situațiile nedorite”. Instituția precizează că “numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni realiste”.

Ministerul Educației a publicat și harta admiterii la liceu 2018. Ea conține, pe fiecare județ în parte, planul de școlarizare al fiecărui liceu. Concret, fiecare părinte și elev poate să vadă care este ultima medie cu care s-a intrat anul trecut la liceul dorit, la specializarea pe care o vizează acum elevul.

Situatia din judetul Satu Mare poate fi vazuta daca accesati urmatorul link:

http://admitere.edu.ro/PlanS/NivelNume.aspx?Jud=35

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.