Alu Menziken: “În România facem simplă prelucrare, munca înaltă și dezvoltările rămân în Elveția !”

Conducerea companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, care a primit un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru o nouă fabrică la Medieșu Aurit, liniștește presa din Elveția, îngrijorată de externalizarea unor părți de producție către România, explicând că “munca înaltă”, dezvoltările și sediul central rămân în Elveția, în timp ce în România este doar  “o simplă prelucrare”, scriu jurnaliștii de la ziarul Profit.ro.

“Rămânem în Reinach și în Menziken. Am promis mereu asta. Zona industrială a Elveției nu este mai ușoară, din cauza costurilor ridicate ale forței de muncă și ratei de schimb al francului. Dar suntem mândri că suntem în Elveția, îmi place Elveția. Pentru locația din România am găsit o bună structură corporativă: facem o simplă prelucrare acolo, dar munca înaltă, dezvoltările și sediul central rămân în Elveția. Suntem în curs!”, spune Michael Toyner, CEO al Montana Tech Components.

Investiția totală în noua fabrică va însuma peste 44 de milioane de euro.

Grupul Montana Tech controlează și producătorul de piese din aluminiu UACE Maramureș, care exportă structuri metalice către Airbus, Alenia și Boeing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.