Fondul National de Garantare sustine programul Start-up Nation. Judetul Satu Mare in TOP

Aproape 4.800 de proiecte ale antreprenorilor români care au contractat credite bancare de prefinanțare în cadrul programului Start-up Nation au fost garantate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Programul, demarat anul trecut, s-a bucurat de un real interes în rândul a mii de întreprinzători, mici și mijlocii.

Specialiștii FNGCIMM apreciază că, până la sfârșitul acestei luni, vor finaliza procesul de garantare a creditelor de prefinanțare a proiectelor depuse în cadrul programului Start-up Nation 2017. Aproximativ 200 de dosare se mai află în fluxul de analizare, dintr-un total de peste 5.000.

Din punctul de vedere al distribuirii regionale, cel mai mare volum al garanțiilor a fost acordat antreprenorilor Regiunii Nord-Vest (județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj), cu peste 1.200 de dosare aprobate, reprezentând 18% din totalul dosarelor procesate de Fond, iar cel mai redus nivel se consemnează în Regiunea Vest (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara).

Mai mult de jumătate din proiectele garantate de FNGCIMM vizează investiții în industria prelucrătoare, 12% industria creativă, 10% industria IT, 5% au fost atribuite serviciilor și asistenței sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.