Cursuri de formare profesionala. Cele mai cautate meserii

În perioada ianuarie – iunie 2018, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a cuprins în programe de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulților Cluj și Vâlcea, 241 de persoane.

În perioada de referință au fost organizate 14 programe de formare profesională gratuite din care , 10 programe de calificare/recalificare , 3 programe de specializare și un program de perfecționare.

Principalele meserii/ocupații pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite in perioada scursă de la începutul anului sunt următoarele:
-Bucătari, contabili, competențe informatice, lucrători în cultura plantelor, inspector/referent resurse umane, agent de securitate, manichiurist/pedichiurist, lucrător în tâmplărie, lucrători în structure pentru construcții.

Rezultatele monitorizării persoanelor care s-au angajat într-o perioadă de cel mult 12 luni de la absolvirea cursului arată că 139 de persoane și-au găsit un loc de muncă până la această data.

Pentru luna iulie sunt în pregătire următoarele cursuri de formare profesională:

-1 curs de competențé informatice la Negrești-Oaș
-1 curs de lucrători în tâmplărie la Carei
-1 curs de infirmieră la Carei
-1 curs de lucrător în comerț la Tășnad
-1 curs de lucrător în cultura plantelor la Tășnad
-1 curs de bucătar la Satu Mare
-1 curs de lucrător în comerț la Satu Mare.

Persoanele neocupate care doresc să urmeze un curs de formare profesională gratuit pot să se adreseze Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare la telefon 0261/770237, fax 0261/770238 sau e-mail: ajofm@sm.anofm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.