Stadiul lucrărilor de întreținere curentă a drumurilor județene. Ce spune Consiliul Judetean (Foto)

În urmă cu câteva zile, o comisie din cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean,condusă de vicepreședintele Ioan Rus, a verificat stadiul lucrărilor de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene.

Se lucrează la DJ196A, din drumul național DN 19A spre Stâna, pe o lungime de 10 km, unde au fost executate lucrări de tratare a burdușirilor, plombări cu mixtură asfaltică cu decapare mecanizată, în valoare totală a lucrărilor executate de 1.173.000 de lei.

Pe drumul DJ195A, Acâș – Giungi, au fost reluate lucrările de tratare a burdușirilor cu o valoare de 190.000 de lei, iar pe drumul DJ109N, Acâș – Unimăt, au fost executate lucrări de întreținere între cele două localități, în această perioadă urmând să se finalizeze și ultimul kilometru către localitatea Unimăt.

De-a lungul DJ196C, Pișcolt – Resighea – Scărișoara Nouă, au fost executate lucrări de plombare cu emulsie bituminoasă și criblură și se realizează lucrări de tăierea acostamentelor și defrișare, în valoare de 40.000 de lei.

Între municipiul Satu Mare și Lazuri, pe DJ194,  se execută lucrări de tratare a burdușirilor, respectiv lucrări de covor bituminos în grosime de 6 cm, cu așternere prealabilă a unui strat de egalizare în grosime de 6 cm și un strat de geocompozit cu rol de antifisură. Valoarea lucrărilor este de 158.000 de lei.

Au fost verificate și lucrările de investiții care se derulează pe drumurile județene, respectiv: DJ195B Acâș – Mihăieni – Țeghea – Craidorolț și DJ193A Satu Mare – Amați – Tătărăști – Necopoi – Homoroade – Solduba -Hodișa – Socond – Rătești.

În ceeace privește modernizarea DJ195B Acâș – Mihăieni – Țeghea – Craidorolț, lucrările pe tronsonulAcâș – Mihăieni sunt finalizate, fiind executate inclusiv lucrările de marcaje rutiere și parapeți metalici, iar pe tronsonul Mihăieni – Țeghea – Craidorolț se execută lucrări la zidul de sprijin și la sistemul rutier.

Tot în această perioadă se modernizează DJ193A Satu Mare – Amați – Tătărăști – Necopoi – Homoroade – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești. Pe tronsonul de drum Satu Mare – Amați – Tătărăști se execută lucrări de lărgire a drumului prin realizarea de săpături marginale în lungul drumului și umplerea acestora cu balast și piatră spartă, peste care se așterne un strat de piatră spartă pe toată lățimea drumului, urmând a fi realizat și stratul de mixtură asfaltică. Pe tronsonul de la Tătărăști – Necopoi – Homoroade – Solduba a fost așternut primul strat de mixtură asfaltică. Pe tronsonul de la Solduba spre Hodișa au fost executate lucrări de decopertări, defrișare, lucrări de terasamente, așternere de blocaj de piatră spartă, balast și piatră spartă. Pe tronsonul de la Socond la Rătești au fost începute lucrările de defrișare, învederea lărgirii părții carosabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.