Protest la Carei. Marul discordiei, amplasarea unui catarg (Foto)

In municipiul Carei a avut loc azi, 26 iunie un protest, chiar după încheierea manifestărilor dedicate “Zilei Drapelului Național”, potrivit ziarului Opinie de Carei . Actiunea a fost organizata de către președintele Despărțământului ASTRA Carei, Daniela Ciuta. La protest au participat în jur de 40 de persoane din Carei, Harghita si Covasna.

Motivul oficial al protestului l-a constituit respingerea de către Consiliul Local Carei a cererii înaintate de liderul ASTRA Carei în vederea amplasării unui catarg în sensul giratoriu de lângă Monumentul Ostașului Român.

Protestatarii au pornit de la monument către sediul Primăriei Carei, în frunte pe Daniela Ciuta. Participanții s-au oprit pentru câteva minute la bustul poetului Mihai Eminescu, unde au depus o coroană de flori.

În fața Primăriei Carei, președintele Despărțământului ASTRA Carei, Daniela Ciuta, a prezentat motivul organizării protestului, acuzându-l pe primarul Eugen Kovacs că este împotriva amplasării catargului. Președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, a subliniat faptul ca, în cazul în care amplasarea nu va fi permisă, românii din toată țara vor veni la Carei în număr și mai mare pentru a protesta, vorbind de 2.000 – 3.000 de persoane.

Primarul Eugen Kovacs a explicat că el, personal, nu are nimic împotriva catargului, însă decizia aparține Consiliului Local, iar amplasamentul propus nu este unul corespunzător.  Întrucât discuția a degenerat, primarul Kovacs a declarat că a luat cunoștință de doleanțele celor doi oaspeți, daniela Ciuta si Mihai Tîrnoveanu, poftindu-i să părăsească biroul.

Proiectul amplasării unui catarg înalt de opt metri în zona Monumentului Ostaşului Român, iniţiat de consilierul local Ilie Ciută, la cererea ASTRA Carei, condusă de Daniela Ciuta, a fost repins de Consiliul Local Carei în ședința de la finalul lunii aprilie 2018.

Sursa foto: www.opiniedecarei.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.