Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor din localitatea Amați, la cea de-a III-a ediție (Foto)

 

Duminică 24 iunie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, a organizat în parcul din fața Căminului Cultural din localitatea Amați, cea de-a III-a ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor.

Evenimentul a fost centrat pe activități artistice, iar meșterii populari din Țara Oașului, Zona Codrului și de la Asociația Borokagyökér, și-au prezentat măiestria.

În deschiderea evenimentului au fost invitați pe scenă: Zenoviu Bontea – primarul comunei Păulești, Cătălin Fekete – viceprimarul comunei, Robert Laszlo – managerul CJCPCT Satu Mare (fiu al satului Amați), Cecilia Marinescu – directoarea de cancelarie al prefectului Județului Satu Mare, Ioan Pop – consilier județean, Gheorghe Marincaș – consilier județean, Felician Pop – președintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, și Viorel Marc – părintele ortodox din localitate.

Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic oferit de artiștii sătmăreni și nu numai, a fost unul pe placul tuturor participanților.

În program au evoluat: cunoscutul interpret de muzică populară, Gheorghe Turda, Malvina Madar Iederean cu Dănțăușii din Soconzel și Cuța, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene” (prezentând o serie de dansuri codrenești, ungurești, șvăbești, oșenești, cât și cântece din zonele etnofolclorice enumerate), Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană”, Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” – Ardud, Trupa Inedit și Elevii Școlii Generale din comuna Păulești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.