Fostul director Mircea Ardelean, pus în libertate

Fostul director al Administratiei Județene a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, Mircea Ardelean a fost pus în libertate după ce a executat un an de detenție. 

“Admite cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul condamnat A.I.M. în prezent deţinut în Penitenciarul Satu Mare, în executarea pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.113/2016, emisă de Tribunalul Bihor, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art.289 NCP. Dispune punerea în libertate a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr.220/2016/2017 emis de Tribunalul Bihor”, se arată în soluția magistraților Judecătoriei Satu Mare.

Fostul șef al Fiscului din Satu Mare a fost condamnat în iulie 2017, la 4 ani de închisoare cu executare pentru corupție.

“În baza art 38, art 39 alineat 1 lit b şi art 45 Cod penal, contopeşte pedepsele de mai sus şi aplică inculpatului ARDELEAN IOAN MIRCEA pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă), urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de: -4 ani închisoare, în regim de detenţie, precum şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de 5 ani şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării aceloraşi drepturi”, se arată în motivarea instanţei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.