Țara Oașului a strălucit în inima Vienei ! (Foto)

Negreșteanul Remus Țiplea și meșterii populari din Țara Oașului, alături de Ansamblul Folcloric al Județului “Doruri Sătmărene”, au reprezentat județul Satu Mare la evenimentul „România salută Viena!”, organizat de Asociaţia „Mihai Eminescu“ din capitala Austriei, care a avut loc în Michaelerplatz – piaţa publică de la porţile Palatului Imperial Hofburg.

La standul pus la dispoziție de către organizatori, Remus Țiplea și-a prezentat proiectul „Frumoasa satului” miresele și culorile Oașului, și albumul fotoetnografic „Din Oaș în Paști” – realizat de Centrul Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Albumul lui Remus Țiplea s-a bucurat de un real interes, iar multe turiste aflate la Viena și-au pus cununele de mirese doar pentru a semăna cât mai mult cu frumoasele din album.

Meșterii populari din Țara Oașului și-au etalat meșteșugurile prin costumele tradiționale, broderii, clopuri de Oaș, cununi de mirese și diferite demonstrații practice, iar Mihaela Grigorean și-a prezentat albumul „Un periplu al frumuseții în Țara Oașului – Împletitul miresei”.

În fruntea delegației României s-a aflat ministrul Natalia Intotero, de la Ministerul Românilor de Pretutindeni, dar și consilierul județean negreștean Gheorghe Marincaș.

Standul sătmărean, precum și programul folcloric prezentat s-au bucurat de o deosebită apreciere din partea unui public numeros alcătuit din vienezi, și foarte mulți turiști din întreaga lume, dar și din partea primarului Vienei, Michael Ludwig.

Îi felicit sincer pe toți cei care ne-au dus încă o data renumele peste hotare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.