Sarbatoare mare in Biserica Ortodoxa. Parintele Timotei Bel, instalat in tronul Arhieresc

Duminica, 24 iunie va fi sarbatoare mare in cadrul Bisericii Ortodoxe. Preacuviosul Parinte Timotei, staretul Manastirii Scarisoara Noua, va fi hirotonit si instalat in scaunul de Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Ceremonia de instalare va avea loc la ora 12.00, la Manastirea Scarisoara Noua.

Intampinarea si cazarea ierarhilor care vor onora cu prezenta acest eveniment important din viata ortodoxiei satmarene va avea loc sambata, 23 iunie la Manastirea Scarisoara Noua.

Duminica, dupa citirea Actului Patriarhal de Confirmare, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei va oferi noului Arhiereu-Vicar: mantia, crucea si engolpionul, camilafca si carja arhiereasca. Dupa acest ceremonial, Inalpreasfintitul Andrei il va conduce pe noul Arhiereu-Vicar in tronul Arhieresc.

Potrivit Protopopului Ortodox de Satu Mare, parintele Ioan Socolan la evenimentul de la acest sfarsit de saptamana vor participa un numar de 11 arhierei.

Este vorba despre urmatorii arhierei: IPS Andrei; PS Iustin; PS Andrei – Covasna; PS Petroniu – Salaj; PS Sofronie – Oradea; PS Timotei – Spania; PS Gurie – Deva; PS Nicodim – Severin; PS Siluan – Ungaria; PS Emilian Crisanul si PS Paisie Lugojanul.

Staretul Manastirii Scarisoara, Timotei Bel a fost ales in functia de Arhireu-Vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, cu titulatura de Satmareanul in data de 24 mai 2018, de catre ierarhii intruniti in Sinod la resedinta Patriarhala.

Arhim. Timotei Bel s-a născut în localitatea Rohia, județul Maramureș, în data de 13 ianuarie 1974.

A depus voturile monahale la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotonit ieromonah în anul 2005. Din anul 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Din anul 2006 este doctor în Teologie – Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.