TIFF aduce la Satu Mare „Cadoul de Craciun”

„Cadoul de Craciun” este titlul filmului care va rula in aceasta seara (azi, 15 iunie) pe platoul din Piata 25 Octombrie. Filmul incepe la ora 21.45.

Municipiul Satu Mare găzduiește la acest final de săptămână cea de-a doua proiecție în aer liber din cadrul Caravanei TIFF. Astfel, vineri, 15 iunie, și sâmbătă 16 iunie, începând cu ora 21:45, publicul sătmărean cinefil este invitat pe Pasajul Corneliu Coposu pentru a savura cele 3 scurtmetraje premiate anul acesta la TIFF și documentarele “România Neîmblânzită”, respectiv “Maria by Callas”.În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Cadoul de Crăciun” (r. Bogdan Mureșanu23’) a fost distins cu Marele premiu în secțiunea de scurt-metraj a Zilelor Filmului Românesc.

Scenariu impecabil, dialoguri bine susţinute, îmbinare echilibrată a comicului cu dramaticul, totul e bine închegat în această poveste despre psihoza care cuprinde o familie cu trei membri în preajma Crăciunului 1989, din pricină că băieţelul a cerut în scrisoarea către „Moş Gerilă“ şi un cadou pentru tati: „Să moară nea’ Nicu, că asta-şi doreşte el“, după care a şi pus plicul la poşta din centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.