Pompierul erou ! A salvat o femeie

Aflat în timpul liber, plt. adj. Czier Tiberiu din cadrul Detașamentului de Pompieri, în timp ce conducea pe o arteră circulată din municipiul Satu Mare (zona Burdea), a observat o persoană căzută pe carosabil și o bicicletă răsturnată. Accidentul s-a petrecut azi, 15 iunie, ora 09.45.

Spiritul de salvator al colegului nostru l-a îndemnat rapid să intervină. A amplasat autoturismul personal astfel încât să asigure protecția proprie și a victimei și a început protocolul de acordare a prim ajutorului calificat, solicitând unui trecător, aflat în zonă, să anunțe evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Până la sosirea ambulanței, Tiberiu a efectuat evaluarea primară a victimei și a aplicat un guler cervical, pe care declară că îl are permanent în mașină, ca și dotare suplimentară a trusei medicale obligatorii. A susținut apoi capul victimei (o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 54 de ani) până la sosirea echipajului medical SMURD, care a preluat pacienta și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.