Pianista Ana Nedelcu va concerta la castel

Sâmbătă, 16 iunie, de la ora 18.00, la Castelul Károlyi va avea loc recitalul de pian susținut de pianista Ana Nedelcu, din București.

În program vor putea fi ascultate lucrări de Fr. Liszt – Rapsodia Ungară nr. 11; J. S. Bach – Toccata în sol minor, BWV 915; R. Schumann – Variațiunile Abegg, Op. 1; J. Haydn – Sonata în re major H.XVI Nr. 37; R. Schumann – Fr. Liszt – Widmung; G. Fitkin – Relent.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile din sală.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură a municipiului Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și se desfășoară în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Pianista Ana Nedelcu și-a început studiile muzicale in orașul său natal, București, unde începând cu anul 2005 a studiat sub îndrumarea Oanei Rădulescu Velcovici.

Fiind acceptată să studieze la Liceul de Muzică George Enescu, Ana și-a început cariera concertantă în București, atât ca solistă cât și ca membră în ansambluri de muzică de cameră.

În 2012 și-a început studiile superioare la Guildhall School of Music and Drama, unde a beneficiat de o bursă oferită de această facultate pe parcursul anilor de studiu. Aici a fost îndrumată de Caroline Palmer. După ce a absolvit cu titlul Bachelor of Music with Honours, Ana a continuat spre a doua etapă a educației sale, la S Houston State University, unde a fost îndrumată de Josu De Solaun. În prezent, Ana se pregătește să își înceapă studiile doctorale la Cleveland Institute of Music.

Participările sale la masterclassuri și lecții private i-au extins universul artistic. A primit îndrumarea unor iluștrii pianiști, printre care Valentin Gheorghiu, Ronan O’Hora, Katya Apekisheva, Emile Naumoff, Pamela Lidiard.

Cariera sa concertistică s-a desfășurat în atât în România, în locuri precum Ateneul Român, Sala Dalles din București, Muzeul Șuțu din București, Muzeul de Artă din Constanța, dar și internațional, la Guildhall School of Music Concert Hall și Saint Mary-at-Hill Church în Londra, la Ambasada României din Copenhaga și la SHSU Concert Hall în Texas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.