“Comorile Europei”, promovate la Carei

Joi, 14 iunie, începând cu ora 12.00, la Castelul Karolyi va avea loc prezentarea multimedia „Comorile Europei” (Comorile din Patrimoniul Cultural al Europei) susținută de artistul fotograf băimărean Ilie Tudorel.

Prezentarea multiumedia „Comorile Europei” este un eveniment ce îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante valori ale patrimoniului cultural din Europa.

Obiectivul prezentării este ca în anul aniversar al Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 să facă cunoscute publicului larg valorile recunoscute pe plan mondial ale patrimoniului tangibil, intangibil şi natural ale țărilor din Uniunea Europeană. Este vorba despre acele valori patrimoniale care prezintă aspecte legate de identitatea culturală ce diferenţiaza cultural diferitele popoare într-un moment în care traversăm un proces pregnant de globalizare şi de nivelare a valorilor pe plan mondial.

Vor fi prezentate obiective de patrimoniu cultural din Polonia, Cehia, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Ungaria și România.

Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 și este organizat de Asociația Euro Foto Art, Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Baia Mare, Asociația Millennium – Clubul Foto-Video, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei, Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.