Autostrada Transilvania, prioritatea zero a judeţelor. Cine spune asta

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a participat marți, 12 iunie, în Brașov, la o întâlnire a reprezentanțiilor ADR Centru și ADR Nord-Vest cu autoritățile locale și județene din cele două regiuni. Autostrada Transilvania a fost principalul proiect pentru care toate județele din zona cetrală, de vest și de nord-vest a României s-au declarat dispuse să lupte, dar nu este însă și singurul.

Legat de acest proiect, primarul municipiului Satu Mare a subliniat necesitatea finalizării Autostrăzii Transilvania care trebuie să fie prioritatea zero a judeţelor din centrul şi nord-vestul României.

„Este inadmisibil ca din Satu Mare să am acces către șase capitale europene într-un timp mai scurt decât fac până la București, capitala României. Hărțile și planurile miniștrilor arată bine, dar realitatea arată că suntem la minus, nici măcar la zero, dacă este să vorbim de infrastructura europeană de transport din România”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Acțiunea de la Brașov este un prim pas pentru realizarea unei strategii comune a celor trei regiuni din centrul, vestul și nord-vestul țării, precum și a adoptării unei poziții unitare în relația cu autoritățile guvernamentale și europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.