Asa va arata zona Centrului Vechi (Foto)

După implementarea proiectelor și creearea unei infrastructuri velo, cât și reamenajarea Parcului Central, Piața Libertății va deveni un punct de interes major al municipiului, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști, a declarat primarul Kerekenyi Gabor in cadrul unei conferinte de presa sustinuta azi, 11 iunie.  

Proiectul propune 4 zone de interes în jurul Parcului Central: a.Zona pietonală; b. Zonă pentru terase și diverse activități comerciale; c. Pista de biciclete; d. Partea carosabilă (circulația va fi permisă autovehiculelor pentru transportul public în comun, aprovizarea, ambulanță, etc.).

Circulațuia rutieră va fi permisă doar în zona sudică a Parcului Central dinspre str. Decebal spre str. Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, în cadrul aceluași proiect se propune revitalizare completă a Parcului Central prin mai multe lucrări de intervenție precum: lucrări de infrastructură, modernizarea fântânii arteziene, diversificarea zonelor de spațiu verde, amplasareade mobilier urban, iluminat ornamental, refacerea sistemului de canalizare, canalizații subterane pentru instalațiile noi cât și pentru rețelele de telefonie, cablu existente, amenajarea zonelor de ședere, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.