Satu Mare, cea mai mica valoare a varstei medii la divort. Ce spun statisticile

Potrivit statisticilor, anul trecut, în România s-au desfăcut peste 31.000 de căsnicii, mai multe cu 650 față de 2016. In judetul Satu mare s-a inregistrat cea mai mica varsta medie la divort (37,5 ani).

Care sunt motivele invocate ? La divorțurile desfăcute din vina soției, infidelitatea este cel mai des invocat motiv, indiferent de durata căsătoriei. Pe locul al doilea e alcoolismul, mai ales după un mariaj de peste 20 de ani. Dar au existat anul trecut și câteva divorțuri cerute de soț, din cauza violenței fizice a nevestei.

În cazul divorțurilor desfăcute din vina soțului, violența fizică este principalul motiv imputat, urmat de infidelitate în primii ani și de alcoolism, în căsniciile de peste 20 de ani.

Pe judeţe, vârsta medie la divorţ a înregistrat cea mai ridicată valoare în judeţul Hunedoara, pentru bărbaţi (43,7 ani) şi pentru femei în judeţele Covasna şi Hunedoara (40,0 ani). Cea mai mică valoare a vârstei medii la divorţ s-a înregistrat în judeţul Ilfov pentru bărbaţi (41,1 ani) şi pentru femei în judeţeţe Maramureş şi Satu Mare (37,5 ani).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.