Kereskenyi Gabor: “Reabilitarea Hotelului Dacia trebuie să înceapă cât mai repede”

După 11 ani în care imobilul Hotelului Dacia s-a degradat continuu, ajungând o pată pe obrazul orașului, pentru prima dată există speranțe că monument-simbol al orașului să își recapete strălucirea.

Primarul KereskényiGábor s-a întâlnit azi, 8 iunie cu reprezentantul noului proprietar al Hotelului Dacia căruia i-a transmis că dorește ca imobilul să fie renovat cât mai repede.

“Reabilitarea Hotelului Dacia trebuie să înceapă cât mai repede. Sătmărenii vor ca orașul să-și recapete clădirea- simbol. Am cerut noului proprietar să se apuce cât mai repede de lucru, să pregătească documentațiile și apoi să înceapă restaurarea. Din partea Primăriei Municipiului Satu Mare vor avea tot sprijinul !” a afirmat edilul Kereskényi Gábor.

Primarul a mai subliniat că dorește ca municipiul Satu Mare să recapete o clădire simbol care de 11 ani se degradează pe zi ce trece tot mai mult.

“În privința Hotelului Dacia trebuie să avem o abordare pragmatică. Poveștile lansate în trecut cu expropierea imobilului, cu cumpărarea din bugetul local au rămas la stadiul de povești, iar acum cel mai important este ca acest imobil să fie salvat și să devină un punct de atracție important”, a afirmat primarul.

Edilul a menționat că este momentul cel mai potrivit pentru renovarea imobilului Hotelului Dacia, având în vedere că Primăria Satu Mare va derula un amplu proiect de reabilitare a Centrului Vechi al municipiului Satu Mare.

Finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, reabilitarea Centrului Vechi, în valoare de 6 milioane de euro, presupune reamenajarea Parcului Central și amenajarea unei zone pietonale între Casa Albă și Ceasul Electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.