Cu așa urmași sigur nu ne mor tradițiile ! (Fotogalerie)

“Traiul oşenilor de altă dată” este evenientul organizat joi, 7 iunie, la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului. La eveniment au participat toate educatoarele din Oas. 

Toate educatoarele din Ţara Oaşului au împletit, nu doar colaci, ci s-au unit pentru a recrea într-un cadru natural, colorat şi prietenos, adică la Muzeul Satului Oşenesc din Negreşti Oaş fiecare tradiţie importantă din Ţara Oaşului. Toate aceste activităţi pe care le-au reînviat în muzeu doamnele educatoare au avut ca scop familiarizarea copiilor noştri cu tradiţia şi obiceiurile de odinioară, cu modul în care străbunii lor au trăit.

A fost o zi vie, în care copiii au dus acasă cu ei bucăţi de tradiţie, au frământat pâine, au făcut boace, au împletit, au cusut, au dansat, etc, pentru ei a fost o încântare maximă. Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala nuntă oşenescă, danţu’ mirilor, danţu colacilor… şi cel mai important, cu multă bucurie şi zâmbete pe chipurile copiilor.

Activitatea a fost coordonată de grădiniţele din oraş împreună cu Grădinițelor din zona Țara Oașului, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Muzeul Ţării Oaşului, Centrul Naţional de Informare Turistică Negreşti-Oaş şi Primăria şi Consiliul Local din oras.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.