Ministrul Ioana Bran a onorat invitatia Federației Ecvestre Române: “Sportivii și caii lor au oferit un spectacol impresionant”

Domeniul sportiv de la Herneacova a găzduit în ultimele două săptămâni una dintre cele mai importante și mai spectaculoase competiții de echitație din România, concursul național de sărituri peste obstacole. 

La invitația Federației Ecvestre Române, ministrul Tineretului si Sportului, deputatul Ioana Bran a asistat duminică (3 iunie) la ultima zi de întreceri, cu trei competiții care au culminat cu Grand Prix-ul de sărituri peste obstacole. Dincolo de partea competițională, ministrul a vizitat și partea mai puțin văzută, din spatele terenului de concurs și a discutat cu cei a căror muncă nu este foarte vizibilă, dar este esențială. Sportivii și caii lor au nevoie de o adevărată echipă pentru a putea fi competitivi. De la potcovarul cu atelierul său mobil, care se deplasează unde este nevoie, la cei care se ocupă de curățarea și cosmetizarea cailor, de la nutriționist până la medicul veterinar, toți aceștia formează, în spatele arenei, o imagine fascinantă și mai puțin știută a acestui sport. Care este și foarte costisitor, un cal având nevoie și de echipament specific, de boxe spațioase, de dușuri sau chiar de spații de uscat și încălzit.

„A fost o experiență foarte interesantă. În primul rând vreau să-i felcit pe cei de la federație, pentru eforturile pe care le fac pentru dezvoltarea acestui sport și pentru priceperea cu care reușesc să găsească și alte surse de finanțare, în afara fondurilor pe care le alocă MTS. De asemenea, am descoperit aici o bază foarte bine dotată, am înțeles că este cea mai mare și mai modernă din România și chiar din Balcani și vreau să-i felicit și pe cei care au fost gazdele acestui concurs pentru condițiile optime pe care le oferă. Sportivii și caii lor au oferit un spectacol impresionant și emoționant, mai ales când vezi copii de 11 – 12 ani sau tineri de 16-17 ani cât de bine stăpânesc un cal și cu cât talent reușesc să îl încalece.

Sper ca acest sport să se dezvolte din ce în ce mai mult și îi invit cu căldură pe cei care nu au fost încă spectatori la un asemenea concurs să meargă și să asiste, pentru că vor rămâne impresionați”, a spus ministrul Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.