MAI reduce birocratia ! Documentele de stare civilă din ultimii 100 de ani vor fi digitalizate

Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au obținut finanțarea pentru proiectul ”Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă”.

Pentru susținerea acestui proiect, factorii de conducere de la nivelul ministerelor implicate au cerut sprijinul Consiliilor Județene.

Azi, 4 iunie, în cadrul unei videoconferințe la care au participat reprezentanții Consiliilor Județene și cei ai Direcțiilor Județene pentru Evidența Persoanelor, a fost solicitată punerea la dispoziție a unor spații adecvate pentru scanarea documentelor de stare civilă din ultimii 100 de ani.

În cadrul videoconferinței, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a transmis inițiatorilor proiectului că, la nivelul județului Satu Mare, această acțiune se va derula într-un spațiu din incinta sediului Direcției Județene de Evidența Persoanelor, spațiu adecvat acestui tip de activitate.

Acest serviciu se va derula separat față de serviciile curente din cadrul Direcțiilor Județene pentru Evidența Persoanelor, iar din punct de vedere al costurilor, activitatea va fi susținută din bugetul proiectului. Până la utilarea acestor spații cu tehnica necesară acțiunii de scanare, Direcțiile de Evidență a Persoanelor trebuie să pregătească registrele de inventariere pentru acțiunea de digitizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.