Pentru a pune punct tragediilor, CFR-ul obligat să pună bariere la trecerile la nivel cu calea ferată

CFR SA va fi obligată să monteze bariere la trecerile la nivel cu calea ferata. Dacă nu se va supune acestei măsuri ea riscă amenzi cu sume ce pot ajunge la zeci de mii de euro. Masura vine in urma tragediilor ce au avut loc in ultima perioada.

După afluența de accidente consumate la trecerile peste calea ferată, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege. Conform noului proiect, trecerile la nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor europene, precum şi ale drumurilor naţionale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere realizate de către administratorul căii ferate.

“Trecerile la acelaşi nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor internaţionale „E” precum şi ale drumurilor naţionale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere realizate de către administratorul căii ferate, cu avizul administratorului drumului şi al poliţiei rutiere”, se arată în acest proiect.

Va reamintim ca recent, patru tinere din Maramureş au murit şi o alta a fost grav rănită în accidentul feroviar ce a avut loc in data de 17 mai, la intersecţia căii ferate cu centura ocolitoare a oraşului Jibou.

Mădălina Parja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop, patru tinere în vârstă de 20 şi 21 de ani, se întorceau împreună cu prietena loc, Sanda Ungur, de la Cluj-Napoca, unde luaseră parte la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.