Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor. Comuna Craidorolt a imbracat straie de sarbatoare (Foto)

Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț a gazduit azi, 3 iunie, Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor. 

În deschiderea evenimentului s-a ținut un moment de reculegere pentru Sergiu Stoica, fiu al satului, și fost membru al Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”.

Programul artistic a fost oferit de Dănțăușii din Soconzel și Cuța împreună Malvina Madar Iederan, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, Ansamblul Folcloric „Codrișorul” al Palatului Copiilor Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” Ardud, și Grupul Folcloric Tradițional Moțesc din Marna Nouă.

Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul nostru. Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, acele obiecte care trasează conturul viguros, al unui profil identitar inconfundabil. Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România. Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi.
A.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.