Lucrarile unei artiste cu un palmares impresionant, pe simezele Muzeului de Arta Satu Mare

Salile Muzeului de Arta Satu Mare vor gazdui in curand expoziția intitulata „Omagiu mâinii”, cu lucrari semnate de catre Greti Adrienne Papiu. Expoziția va fi vernisată marți 5 iunie, la ora 16.00, la Muzeul de Artă din Piața Libertății nr. 21.

Artista se naște în municipiul Baia Mare. După terminarea studiilor liceale, urmează cursurile Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității de Vest din Timișoara pe care o absolvă în anul 2006. În perioada 2006-2008 va urma cursuri masterale la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Secția Textile, iar în anul 2014 își susține doctoratul la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte Plastice- Secția Pictură.

Din anul 2006 și până în prezent este cadru universitar (Lector) la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere, Secţia Arte Plastice, Pictură. Este membră a UAPR,  filiala Baia Mare din anul 2007, iar din 2011 a AIAP România. În această perioadă, are o foarte bogată activitate expozițională, concretizată prin participarea la 30 de expoziții internaționale de grup: Polonia, Slovacia, Ungaria–și peste 100 de expoziții naționale, precum și la o serie de tabere și simpozioane de artă plastică.

„Expoziția personală de pictură „Omagiu Mâinii” reflectă preocuparea predilectă a autoarei asupra imaginii complexe a figurii umane cu focalizări și detalii, cu sensuri și semnificații ale expresivității mâinii. Sunt relevante și revelate în acest sens, semnificația expresivă a gestului plin de înțelesuri. De la mâna Maicii Domnului din iconografia bizantină, la anunțul Bunei Vestiri, la „Catedrala” lui Rodin – gestul de ocrotire, mângâiere, de a munci, a creea, de a apăra, răzvrăti – mâna întruchipează toate trăirile și emoțiile ființei umane”, spune prof. univ. dr. Nicolae Suciu.

Expoziția va fi vernisată marți 5 iunie, la ora 16.00, la Muzeul de Artă din Piața Libertății nr. 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.