Ministrul Ioana Bran la Reuniunea Informala a ministrilor de sport (Foto)

Condusă de ministrul Ioana Bran, delegația Ministerului Tineretului și Sportului care se află la Paris a avut două zile pline de acțiuni și evenimente. Joi, 31 mai, la Stade de France a avut loc Reuniunea Informală a miniștrilor de sport din țările membre ale Uniunii Europene. Conduse de fosta scrimeră Laura Flessel, în calitatea sa de ministru al sportului din Franța, lucrările s-au desfășurat în prezența ministrului Krasen Kralev din Bulgaria, țară care deține președinția Consiuliului UE, a Comisarului European pentru sport Tibor Navracsics, a președintelui Comitetelor Olimpice din Europa Janez Kocijancic și a multor miniștri din Franța și UE.

Printre multe alte teme, s-a discutat îndelung despre atribuirea unei dimensiuni europene Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care, așa cum au spus gazdele, „nu aparțin Parisului, nici Franței, ci întregului continent”. Și astfel acestea ar contribui la promovarea patrimoniului cultural, social și istoric al întregii Europe, dar și a educației prin sport prin participarea activă a cetățenilor europeni.

In luarea de cuvant, ministrul Ioana Bran a subliniat că poziția României este de susținere a acestor idei, iar la final a fost semnată o declarație comună de către miniștrii europeni prezenți.

„Toate aceste evenimente sportive găzduite în urma unor eforturi comune europene lasă fiecărei țări în parte, o importantă infrastructură, care apoi va fi folosită la dezvoltarea sportului. Mă bucur că țările membre UE sprijină această idee de a da o dimensiune europeană Jocurilor Olipice de la Paris 2024, pentru că va fi o oportunitate unică să fie celebrată unitatea UE și să fie transmise valorile comune ale Uniunii, iar toate țările membre vor avea de câștigat pe multiple planuri”, a subliniat ministrul Ioana Bran.

Reprezentanții MTS au mai fost prezenți la Paris și la ședința în care au fost prezentate pregătirile pentru JO de la Paris 2024, dar și la o vizită a uriașei arene de 81.000 de locuri Stade de France, care a găzduit și meciul Franța – România din deschiderea EURO 2016.

De asemenea, ministrul Ioana Bran a avut discuții și cu omologul său francez Laura Flessel și a fost prezent și la arenele de tenis unde se află în plină desfășurare turneul Grand Slam de la Roland Garros.

„Am felicitat-o pe doamna ministru Flessel pentru inițiativa acestei reuniuni extrem de utile și m-am bucurat să aud că vorbește așa de frumos despre România și că are prieteni români, precum campionii olimpici Loredana Dinu sau Mihai Covaliu. În măsura în care mi-a permis programul aglomerat al scurtei vizite la Paris, am asistat și la meciuri de tenis la Roland Garros, am avut chiar bucuria de a fi prezentă la victoria de miercuri a Soranei Cârstea și le felicit și pe celelalte jucătoare din România pentru evoluțiile bune de pe zgura de la Roland Garros. A fost și o emoție specială când m-am aflat pe arena unde, în anii 70, foștii mari jucători Virginia Ruzici, Ion Țiriac sau Ilie Năstase au cucerit valorosul trofeu”, a mai spus Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.