Dascal de mileniul III ! Lectii predate online la o scoala din Satu Mare

Dorel Toduţ, dascal la Colegiul National „Ioan Slavici” din Satu Mare, utilizează tehnologia ca să predea limba engleză într-un mod interactiv şi captivant. Lecțiile sunt încărcate pe o platformă online, OneNote, iar elevii află informațiile și rezolvă teste în timp real, de pe propriile telefoane.

Dascălul încarcă zilnic lecţiile pe platforma OneNote. La aceasta sunt conectate şi telefoanele ori tabletele şcolarilor, care pot vedea informaţiile în timp real.

„A fost mai anevoios drumul până când am aflat şi eu cum funcţionează întregul program, iar, din partea elevilor, răspunsul a fost cât se poate de pozitiv pentru că le-am permis să utilizeze dispozitivele lor dragi”, a explicat profesorul pentru DIGI24.

„Elevii răspund, aleg răspunsurile sau dau răspunsurile folosindu-şi telefoanele mobile sau tabletele ori calculatoarele dacă suntem în cabinetul de informatică”, spune dascălul.

Dascalul sătmărean spune ca sistemul clasic de predare nu reuşeşte să le mai ţină trează atenţia elevilor, motiv pentru care e nevoie de metode moderne, bazate pe tehnologie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.