Tren Satu Mare – Viena ? Ce spune directorul Regionalei CFR Calatori Cluj

Proiectul traseelor și orarelor care vor fi cuprinse în noul Mers al Trenurilor, a fost prezentat în data de 31 mai la Satu Mare. Noul Plan de Mers al Trenurilor va intra în vigoare în data de 10 decembrie 2018. Eugen Fărcășan, directorul Regionalei CFR Călători Cluj, a declarat că printre noile propuneri, CFR intenționează să introducă și o linie care să facă legătura legătura între Cluj și Viena.

La întâlnirea prezidată de administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs, desfășurată în Sala mică de ședințe a Consiliului Județean, au participat Eugen Fărcășanu, directorul Regionalei CFR Călători Cluj, alți reprezentanți ai companiei, vicepreședintele Consiliului Județean – Ioan Rus, subprefectul județului Satu Mare – Altfater Tamas, deputatul Magyar Lorand, reprezentanți ai primăriilor din județ, precum și Markos Tiberiu, reprezentantul Uniunii Naționale a Patronatelor din România.

Reprezentanții Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Cluj au dorit să se întâlnească cu toți acești factori interesați de circulația trenurilor de călători, pentru a primi propuneri de îmbunătățire a viitorului Plan de Mers al Trenurilor de Călători 2018-2019, în ceea ce privește orariile de circulație a trenurilor și îmbunătățirea confortului asigurat de trenurile de călători.

În cadrul întâlnirii, Eugen Fărcășan, directorul Regionalei CFR Călători Cluj, a declarat că printre noile propuneri, CFR intenționează să introducă și o linie care să facă legătura legătura între Cluj și Viena. În ceea ce privește trenurile InterRegio 1545 și 1546 Satu Mare – Cluj-Napoca, respectiv Cluj – Napoca – Satu Mare, s-a făcut o ajustare. În prezent, acest tren pleacă la ora 07.33 iar odată cu noul mers al trenurilor va pleca la 7.30, cu sosire la 12.45 în Cluj, față de 12.53, ora la care sosește acum. Plecarea din Cluj la Satu Mare se face acum la ora 14.00, sosirea la 19.49 și se încearcă modificarea orarului pentru ora 14.10 la plecare, sosirea la 19.50. Astfel se va reuși o scurtare a timpului de deplasare cu 5 minute. O ușoară reducere a timpului se va resimți și în călătoriile pe ruta Satu Mare -București, începând cu data de 10 decembrie 2018. De asemenea, reprezentanții CFR Călători dau asigurări că în perspectivă nu se prevede scoaterea vreunei curse care să-i afecteze pe călătorii sătmăreni, iar trenurile estivale vor continua să facă legătura între Satu Mare și Mangalia.

“Suntem într-un amplu proces de modernizare și îmbunătățire a condițiilor de călătorie. Săgețile Albastre au fost dotate cu aparate de aer condiționat, se lucrează la vagoanele de călători prin schimbarea geamurilor, a stofei de pe scaune și modernizarea grupurilor sociale”, a mai declarat la Satu Mare, Eugen Fărcășan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.