Recunoaștere națională ! Tehnologie de vârf, concepută la Satu Mare

O echipă de elevi de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” a câștigat locul III la Concursul Național ,,HAI ÎN VIITOR!”, înscris în Calendarul MEN, organizat de Colegiul ,,Petru Rareș” din Piatra Neamț. 

Concursul este destinat elevilor din învățământul preuniversitar și premiază cele mai reuşite proiecte care abordează o tematică legată de progresul tehnologic și consecințele sale, cu scopul de a conștientiza publicul în privința impactului evoluției tehnologice.

La ediția din acest an elevii: Karina Szauftm (IX A) și Patrik Mihalca (X A) au obținut PREMIUL III, cu proiectul WARCTIC.

Propunerea echipei de proiect a fost o Inteligență Artificială Cognitivă, WARCTIC, care va colecta date concrete din teritoriu pentru experții din stațiile polare, care caută soluții viabile pentru conservarea biodiversităţii, pentru cercetarea și monitorizarea animalelor din Arctica, în special animalele pe cale de extincție.

Robotul propus interacționează mai natural, atât în zilele, cât și în nopțile polare și amplifică expertiza umană, prin extragerea datelor semnificative (data mining) ale ecosistemului.

Referenți științifici – Prof. Mariana Brumboiu; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt).

Concepție și perspectivă transdisciplinară: prof. dr. Geta Cozma, coord. Echipa Multitouchcnme și Atelier Transdisciplinar (CJEX SM).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.