Investitie in sistemul sanitar satmarean. Ecograf cardiac Doppler pentru Spitalul Judetean

Primăria Satu Mare va finanța achiționarea unui ecograf cardiac Doppler, de ultimă generație care va ajunge la Spitalul Județean.

Primarul Kereskényi Gábor a declarat că pentru achiziționarea ecografului, Primăria va aloca 79.000 de euro.

„Suntem preocupați să sprijinim sistemul sanitar din Satu Mare, iar în parteneriat cu Consiliul Județean, în subordinea căruia este Spitalul Județean de Urgență, să oferim condiții bune pacienților”, a afirmat Kereskényi Gábor.

Primăria răspunde astfel mai multor solicitări venite din partea medicilor de a dota secția de Cardiologie cu un ecograf cardiac dopler care să permită atât diagnosticarea, cât și monitorizarea cu un grad ridicat de precizie a pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, respectiv monitorizarea post intervenții a pacienților.

Sprijinul municipalității sătmărene vine în conextul în care Satu Mare este pe primul loc la frecvența deceselor prin boli cardiovasculare. Conform datelor statistice, în cadrul Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, anual sunt îngrijiți peste 1.700 de pacienți, cei mai mulți fiind din municipiul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.