A inceput modernizarea Garii CFR din Satu Mare

Situația Gării CFR din Satu Mare a fost una dintre temele sedintei de astazi, 31 mai, de la Palatul Administrativ la care a aparticipat si directorul Regionalei CFR Calatori Cluj, Eugen Farcasanu.

Gara este “adăpostită” de o clădire istorică de peste 100 de ani, dar care nu asigură condiții decente celor care călătorec cu trenul.

Reprezentanții CFR Călători au declarat că s-au început lucrările de modernizare, însă fiind vorba despre o clădire monument-istoric, procedurile se desfășoară într-un ritm mai lent.

Gara CFR din Satu Mare aparține de Regionala CFR Cluj, iar ultimele renovări s-au făcut în 1985, când s-a lucrat la exteriorul clădirii și la amenajarea unor peroane.

Prima gară a fost construită la Satu Mare în 1870, însă, din cauza dimensiunilor necorespunzătoare, clădirea a fost înlocuită în 1899 cu actualul edificiu. Prima linie de cale ferată, dată în folosință în anul 1870 făcea legătura dintre Satu Mare și Carei. În 1871 a fost inaugurată calea ferată Satu Mare-Sighetu Marmației, iar în 1884 legătura feroviară dintre Satu Mare și Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.