Ziua Copilului la DGASPC Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Satu Mare (DGASPC) marchează Ziua de 1 Iunie printr-un program special, care se va desfăşura vineri, 1 iunie, la sediul Centrului de Plasament al Copilului „ROUA” din Hurezu Mare.

Pentru buna reuşită a acestui program special, dedicat copiilor din sistemul de protecţie socială, s-au alăturat şi colaboratorii de suflet ai DGASPC Satu Mare. Este vorba de Asociaţiile: “Ajutor pentru copiii nevoiaşi din Austria”; “Les Amis des Enfants” din Franţa; “Sfântul Nicolae Ocrotitorul”;”Cutezătorii Munţilor”;”Satul de lut” din localitatea Pomi. De asemenea, alături de organizatorii DGASPC vor participa şi reprezentanţii Şcolilor gimnaziale din Borleşti şi Pomi, asistentul maternal Boka Ildiko – meşter în artele împletiturii şi „Michelino Junior Club”. La Ziua Copilului, organizată de DGASPC Satu Mare, vor participa toţi copiii, care locuiesc în Casele de Tip Familial, Centrele de Plasament, Centrul de Tranzit alături de personalul de specialitate, copiii reprezentanţilor DGASPC şi copiii altor învitaţi.

Programul “1 IUNIE 2018, Ziua Copilului la DGASPC Satu Mare” va debuta la ora 10.00 cu deschiderea oficială, iar de la ora 10.15 va urma un program artistic susţinut de copiii de la Casa de Tip Familial (CTF) Oar, care vor prezenta un dans modern şi un vals vienez. Va urma apoi dansul majoretelor susţinut de copiii de la CTF Oar în parteneriat cu Centrul de Plasament „Floare de Colţ” din Halmeu. De la ora 11.00, vor avea loc diverse activităţi la care vor participat copiii prezenţi împreună cu îndrumătorii lor.

Astfel, Asociaţia „Cutezătorii” în parteneriat cu CTF „Maria” vor organiza un concurs de orientare turistică. Copiii se vor putea delecta în „Colţul de lectură” special amenajat de Biblioteca Judeţeană în colaborare cu Asociaţia „Cutezătorii munţilor”. Va urma un concurs şi momente de destindere în aer liber, care se vor desfăşura împreună cu prietenii Asociaţiei din Austria. Copiii vor putea participa la lucrările practice din cadrul atelierului intitulat:”Copilăria – vis şi fantezie” amenajat de profesioniştii Şcolii gimnaziale din Pomi în colaborare cu Asociaţia „Satul de lut”. Meşterul în artele împletiturii, Boda Ildiko, va amenaja un atelier de creaţie intitulat „Meşteşugul împletitului” destinat în special copiilor, care au calităţi creative. Pentru copiii cu handicap, specialiştii de la Casele de tip familial, Centrele de Plasament, Centrul de Tranzit şi Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap vor amenaja un atelier de creaţie. În aer liber vor fi organizate diferite jocuri sportive şi un meci de fotbal sub coordonarea lui Fisher Gyula. După pauza de masă, de la ora 13.00, copiii şi invitaţii se vor putea delecta cu un program artistic susţinut de celebrul percuţionist Cserey Csaba – un bun prieten al copiilor din sistemul de protecţie socială din judeţul Satu Mare. Programul de 1 Iunie, organizat de DGASPC Satu Mare, se va încheia cu activităţi în aer liber şi diferite discuţii de socializare, legarea unor prietenii, care vor avea loc între copiii şi colaboratorii DGASPC Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.