Fermierii mai pot depune doar azi și joi modificări la cererile de plată din campania 2018

Fermierii mai au la dispoziţie doar două zile, respectiv azi și joi, 30 și 31 mai, pentru depunerea unor modificări la cererile unice de plată din cadrul campaniei 2018, a anunţat, marţi (29 mai) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit APIA, în intervalul 1 iunie – 1 iulie 2018, reprezentanţii Agenţiei vor efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eşantionarea acestora precum şi transmiterea eşantioanelor, conform dispoziţiilor europene.

De asemenea, între 1 iulie şi 1 octombrie 2018 se va efectua controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligaţii specifice, în iarnă sau în primăvara anului următor.

APIA precizează faptul că, în perioada 16 – 31 mai 2018, inclusiv, la sediile centrelor judeţene/ locale ale Agenţiei fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2018, fără aplicarea de penalităţi.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.