Persoana ratacita, salvata de salvamontisti

Intervenție reușită a salvamontiștilor sătmăreni, pentru găsirea unei persoane rătăcite în zona de creastă Pietroasa-Soci.

Alarma către patrula Salvamont a fost dată sâmbătă la ora 18.40 prin numărul unic de urgență 112, de către un montaniard, care la întoarcerea de pe Vf. Pietroasa -în zona Izvorul Țiganu, nu a găsit intrarea pe linia de creastă către Poiana Soci.

Această zonă este una sălbatică, parcursă mai rar, în special de către turiștii maramureșeni care vor să ajungă pe Vf. Pietroasa, dinspre Blidari. Contactul cu Dispeceratul ISU, care a coordonat acțiunea, s-a ținut prin stațiile de emisie Tetra. Semnalul de telefonie mobilă în această zonă este foarte slab, motiv pentru care apar erori în ceeace privește orientarea în timp real pe hărțile de pe telefonul mobil.

Cu ajutorul ATV-lui din dotarea Serviciului Public Județean Salvamont, deplasarea în teren pentru căutarea și găsirea persoanei în cauză s-a făcut extrem de repede, în aproximativ 15 minute. Deplasarea pe jos le-ar fi luat salvatorilor cel puțin 50 de minute. Până la lăsarea întunericului, montaniardul a ajuns în siguranță la capătul drumului forestier din Valea Pistruia Mare, acolo unde acesta și-a lăsat mașina. Au fost informați despre caz și salvamontiștii băimăreni aflați la permanență în Stațiunea Izvoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.