Meșterii tradiționali așteptați la festivalul de la Craidorolț

Duminică, 3 iunie de la ora 13.00 se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor la Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț.

Programul artistic va fi oferit de Dănțăușii din Soconzel și Cuța împreună Malvina Madar Iederan, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, Palatul Copiilor Satu Mare și Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud.

Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din județ. Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România.

Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.