Arhim. Timotei Bel a oferit primele declaraţii de la alegerea ca Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului

În primele declaraţii de la alegerea ca Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, arhim. Timotei Bel a mulţumit ierarhilor sinodali, precum şi Părintelui Patriarh pentru grija părintească.

„Cuvânt de mulţumire adresez Preafericirii Voastre Părinte Patriarh pentru dragostea şi purtarea de grijă pe care o aveţi faţă de Biserica Ortodoxă Română, faţă de fiii ei şi faţă de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului acolo unde cu voia lui Dumnezeu o să merg şi să slujesc alături de Preasfinţitul Părinte Iustin”, a spus arhim. Timotei Bel.

“A fost apreciată activitatea de până acum şi avem speranţa că veţi continua şi intensifica activitatea viitoare sub îndrumarea şi ascultarea Chiriarhului, a Preasfinţitului Părinte Iustin, şi tot ceea ce faceţi acolo să fie spre slava lui Dumnezeu şi binele Bisericii noastre”,a declarat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Arhim. Timotei Bel s-a născut în localitatea Rohia, județul Maramureș, în data de 13 ianuarie 1974.

A depus voturile monahale la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotonit ieromonah în anul 2005. Din anul 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Din anul 2006 este doctor în Teologie – Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.