Caritas Charity Walk. Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale

Organizația Caritas invită toți sătmărenii dornici să facă un bine la a XII-a ediție a „Caritas Charity Walk”. Scopul plimbării caritabile în acest an este dotarea grădinii senzoriale cunoscută sub denumirea de „Grădina Magică” cu echipamentul necesar derulării activităților terapeutice. Grădina situată pe bulevardul Unirii nr. 49, în Satu Mare, a fost înființată anul trecut, în beneficiul copiilor cu dezvoltare atipică și cu dizabilități.

„Grădina Magică” a fost creată pentru a oferi un mediu prielnic activităților terapeutice psihopedagogice şi de integrare senzorială derulate în mod obișnuit în sală, cu echipament special sau nespecial. Mișcarea în aer liber, contactul cu diverse materiale, texturi naturale îmbogățește cu noi experiențe activitățile terapeutice – susține Gabor Gnandt, psihopedagog al Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif”. În „Grădina Magică” copiii cu o dezvoltare atipică se pot familiariza cu o gamă largă și variată de stimuli, și învață să îi folosească în relaționarea cu mediul înconjurător și în comunicare.

Prin achitarea taxei de înregistrare, participanții contribuie la acoperirea cheltuielilor de organizare, făcând astfel posibil ca suma oferită de sponsor să poată fi utilizată integral pentru dotarea „Grădinii Magice” cu echipament terapeutic. Orice ajutor în plus venit din partea persoanelor fizice și juricide, în ceea ce privește dotarea, amenajarea sau funcţionarea grădinii, sunt binevenite.

Taxele de înregistrare sunt următoarele: 10 lei/participant, în cazul grupurilor de peste 5 persoane: 8 lei/participant, pensionarii achită doar 5 lei/persoană, iar participarea copiilor sub 7 ani este gratuită. Înregistrarea se poate face în data de 9 iunie, între orele 7.30 și 8, la start (în fața Catedralei Romano-Catolice) sau în prealabil, începând din data de 4 iunie, la Biroul Central al Caritas (Str. Lükő Béla Nr. 15, Satu Mare) de luni până vineri între orele 8 și 16.

Un Comentariu la "Caritas Charity Walk. Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale"

  1. Pingback: Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.