Sfântul Anton „a ajuns” la Satu Mare (Foto)

Relicva Sfântului Anton de Padova era vizitată pe tot parcursul zilei de enoriaşi, care aşteptau în rânduri să ajungă la acesta şi să o poată atinge.

Ordinul Franciscan ai fraţilor Minoriţi Conventuali din Moldova, „Sfântul Iosif” a adus relicva Sfântului Anton de Padova la Satu Mare, ei fiind primiţi de episcopul PSSa Eugen Schönberger şi de enoriaşii prezenţi azi, 17 mai dimineaţa în Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare. După aşezarea relicvelor la altar, enoriaşii s-au aliniat în rând să ajungă să se roage lângă acestea, respectiv să atingă cu mâna lor, sau cu obiectele aduse de ei.

Rândul format de enoriaşi nu s-a scurtat pe parcursul zilei, ci din ce în ce mai mulţi au ajuns, fiind anunţaţi de rudele, prietenii prin telefon sau prin alte căi. Fraţii minoriţi au rămas cu enoriaşii şi i-au dat foi, pe care ei să poată scrie rugămintele lor. Aceste foi erau adunate într-o cutie, iar toate rugămintele sătmărenilor vor fi duse la Padova, la mormântul Sfântului Anton.

Dar mai înainte, fraţii minoriţi vor merge mai departe cu relicve: pe 19 mai aceste vor fi expuse în Târgu Mureş, în biserica Sfântul Anton de Padova; pe 21 mai în Cluj Napoca, în biserica Sfântul Mihail; pe 22 mai în Alba Iulia, în catedrala Sfântul Mihail, şi tot în ziua aceea în Sibiu, în biserica Sfânta Treime; pe 24 mai în biserica din Şumuleu Ciuc; iar pe 25 mai în Braşov, în biserica Înălţarea Sfintei Cruci. În faţa relicvelor, sătmărenii se mai pot închina astăzi, până la începerea sfintei liturghii de la ora şapte seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.