Eroul din Afganistan, Marian Iordan, Cetățean de Onoare (Fotogalerie)

Plutonierul Marian Iordan a fost distins azi, 17 mai cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare. Diploma a fost înmânată de cătere primarul municipiului, în cadrul ceremoniei dedicate „Zilei Eroilor”, eveniment ce s-a desfășurat la Monumentul Ostașului Român.

Proiectul de hotărâre în acest sens a fost votat în unanimitate, în ședința din data de 26 aprilie a Consiliului Local Satu Mare.

Plutonierul Marian Iordan este din Satu Mare. Acesta a fost rănit în teatrele de operațiuni din Afganistan, în cursul anului 2011.

„Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă, dar, eroii nu se caută doar în cărţile de istorie. Eroi nu sunt doar cei care și-au pierdut viața în luptă, ci și cei care au supraviețuit după ce au riscat totul. Sunt şi eroi care trăiesc printre noi, care își clădesc viața și cariera bazându-se pe curaj, disciplină şi devotament. Un militar care pleacă la 6.000 de kilometri pentru a apăra valorile lumii civilizate, valorile creștine și democratice, este un erou. Le strâng mâna tuturor militarilor din Satu Mare care în ultimii 15 ani au participat la misiuni în teatrele de război, care și-au îndeplinit pe deplin misiunea și, cel mai important, s-au întors cu bine acasă. Am demonstrat că respectul pe care îl purtăm pentru eroi nu este doar prin vorbe. Reamenajarea Cimitirului Eroilor din municipiul Satu Mare a fost un proiect de care m-am ocupat personal și pe care îl vom continua. Uitând şi nerespectând trecutul, uităm să ne asigurăm viitorul! Pentru mine, domnul plutonier-major Ilie-Marian Iordan Tănase este un erou, care a luptat pentru România, pentru N.A.T.O și care și-a îndeplinit exemplar misiunea în Teatrul de Operațiuni din Afganistan. Acest titlu pe care l-am acordat astăzi este pentru toți cei care se sacrifică în numele unui ideal“, a declarat în cadrul ceremoniei primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.