Răzvan Rentea se revoltă: „Sunt încolțit din toate părțile !”

Răzvan Rentea, principalul suspect în dosarul triplei crime de la Apa susține în continuare că este ținut nevinovat în arest.

La sfârșitul ședinței de azi, 16 mai, după audierea lui Dan Bota, cumnatul inculpatului, Răzvan Rentea a întrebat judecătoarea dacă are dreptul la ultimul cuvânt. Și asta cu toate că, după ce Dan Bota a depus mărturie în fața instanței, Rentea a fost întrebat dacă are vreo întrebare pe care să o adreseze martorului.

„Ce să mai spun. Văd că sunt încolțit din toate părțile. Totul se rezumă la bani. Eu nu am bani să îmi iau un avocat și am unul din oficiu. Stau de 6 luni în arest. Am cerut instanței preschimbarea arestului preventiv în arest la domiciliu. Nu mi se spune nimic”, se revoltă Rentea.

Răzvan Rentea a fost arestat imediat după înmormântarea părinților săi, după ce probele administrate de către anchetatori au demonstrat că acesta este principalul suspect în cazul triplului omor. Oribila crimă a avut loc în seara zilei de 23 noiembrie 2017.

Din anchetă reiese că ucigașul și-a omorât prima dată bunica, pe Viorica Apan, în vârstă de 80 de ani. Apoi și-a ucis tatăl, pe Gheorghe Rentea (59 de ani), în curtea casei. Știind că mama sa, Niculina Rentea, trebuie să vină cu microbuzul de la serviciu, acesta a urcat în mașină și s-a dus să o aștepte. Și-a dus mama acasă, iar în timp ce femeia a vrut să intre în locuință, fiul acesteia a lovit-o din spate și a omorât-o.

Pentru a-și crea un alibi, criminalul a venit în Satu Mare.

Se pare totul ar fi pornit de la o ceartă. Având datorii mari, Răzvan Rentea a încercat să vândă un apartament din Satu Mare, cumpărat de tatăl său. Însă părinții au aflat despre acest lucru și nu au fost de acord.

Până în 2012 Răzva Rentea a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, de unde a trebuit să demisioneze din cauza unor infracțiuni pe care le-a comis în timpul serviciului. Acesta a încercat să se reangajeze, însă a căzut la testul psihologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.