DNA a clasat dosarul fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi

După aproape 5 ani, DNA a închis dosarul de trafic de influență al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Clasarea s-a făcut pe motiv că „fapta nu există”. Silaghi era acuzat că ar fi primit șpagă 200.000 de euro de la Nelu Iordache ca să nu îi rezilieze un contract cu Compania de autostrăzi, scrie www.g4media.ro.

„La data de 22 noiembrie 2012, învinuitul Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la Iordache Nelu suma de 200.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plată aferente contractelor aflate în procedură de aprobare și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”, arăta DNA la momentul începerii urmăririi penale, în 2013.

„În urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe din care să rezulte că o persoană a săvârşit presupuse fapte de natură penală.

Concret, remiterea efectivă a sumelor de bani către persoana menționată în cererea dvs. nu a fost susţinută decât de martorul denunţător. Pretinsele pretinderi, remiteri sau primiri ale banilor ar fi fost realizate cu ocazia unor întâlniri în locuri cu destinaţie privată la care nu au fost prezente alte persoane care să confirme ori eventual să infirme presupusele demersuri infracționale. Pe parcursul anchetei, pretinsele infracțiuni sesizate nu au putut fi documentate cu alte probe și mijloace de probă.

De asemenea, cercetările efectuate nu au relevat cauzei probe din care să rezulte că deschiderea unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa s-a făcut la solicitarea expresă a Ministrului Transporturilor şi în vederea asigurării capitalului politic pentru un apropiat al demnitarului.

Pentru aceste considerente, la data de 31 ianuarie 2018, procurorii anticorupție au dispus față de persoanele menționate în comunicatele amintite, soluția clasării, conform art. 16 alin 1, lit. a (“fapta nu există”) din CPP”, arată DNA într-un răspuns pentru G4media.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.