Depuneri de coroane în memoria victimelor inundațiilor din 1970 (Fotogalerie)

Azi, 14 mai se împlinesc 48 de ani de la inundațiile catastrofice din 1970. Apele au luat 56 de vieți omenești și au distrus mii de case.

Cu acest prilej au avut loc depuneri de coroane la monunmentul din Cartierul 14 Mai, închinat celor care și-au pierdut viața în acele zile.

Dintre oficialități la eveniment au participat prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, primarul Kereskenyi Gabor, vicepremarii Adrian Albu și Doina Feher.

De asemenea, la eveniment au participat și cetățeni care au trăit acele zile de tristă amintire din luna mai 1970.

După intonarea Imnului de Stat și momentul religios au urmat depunerile de coroane în memoria victimelor inundațiilor din 1970.

Data de 14 Mai 1970 a însemnat o tragedie pentru Satu Mare. Pe de altă parte în 14 Mai 1970 a renăscut solidaritatea sătmărenilor, a renăscut un oraș.

În ziua de 13 mai 1970, au căzut 100 litri de apă/mp, Someşul depăşind astfel cu 2 metri cota de inundaţii. În urma prăpădului două treimi din municipiul Satu Mare a ajuns sub ape, fiind distruse peste 2.200 de case, iar alte 2.600 de locuinţe au fost afectate parţial.

În ceea ce priveşte victimele omeneşti, din statistici reiese că în urma inundaţiilor şi-au pierdut viaţa 57 de sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.