Asistentă din Tășnad, premiată de ministrul Sănătății

Asistenta șefă a Secției exterioare de Pediatrie Tășnad, Szabó Erzsébet, a fost premiată vineri, 11 mai, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Premiilor „Dr. Carol Mozes”, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Instituite la iniţiativa fostului ministru al Sănătăţii Cseke Attila în amintirea doctorului orădean care, după al doilea Război Mondial a întemeiat Şcoala locală de asistente medicale şi a semnat cartea „Tehnica Îngrijirii bolnavului” după care se învaţă şi acum meserie, Premiile „Dr. Carol Mozes” recompensează din 2011 încoace, anual, meritele asistenţilor din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare.

În fiecare an un premiu se acordă unui cadru medical din judeţele vecine, Sălaj sau Satu Mare. În acest an, premiul a revenit asistentei şefe Szabó Erzsébet, de la secţia exterioară de Pediatrie Tăşnad a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Secţia pe care o coordonează are ca pacienţi copii abandonaţi.

Evenimentul de vineri a fost organizat de Fundaţia de Sănătate Bihor, cu sprijinul Primăriei Oradea şi al Consiliului Judeţean Bihor, în parteneriat cu Fundaţia „Partium” şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Bihor.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.