Casele de marcat cu jurnal electronic devin obligatorii în 3 săptămâni. Dar nu ai de unde să le cumperi

Casele de marcat cu jurnal electronic și imprimantele fiscale, conectate online la serverele ANAF, devin obligatorii pentru companiile mari și mijlocii de la 1 iunie.

Potrivit jurnaliștilor de la Profit.ro, degeaba vor avea firmele case de marcat care să transmită date la Fisc, întrucât ANAF nu are pregătite servere și restul de infrastructură IT pentru a colecta aceste date. Conform informațiilor Profit.ro, patru distribuitori au primit avizul tehnic pentru astfel de case de marcat, dar niciunul nu are, încă, avizul de distribuție, care să-i confere dreptul să și vândă.

Casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la 1 iunie 2018 doar pentru firmele mijlocii și mari, iar cele mici vor trebui să se conformeze acestei obligații numai din 1 august 2018.

„Termenele până la care firmele trebuie să fie dotate cu imprimante fiscale sau case de marcat cu jurnal electronic sunt la momentul acesta mult prea scurte, având în vedere că Ministerul Finanțelor nu a aprobat, încă, niciun vânzător de astfel de echipamente. Întrucât pentru firme este practic imposibil să respecte legea, logic ar fi ca autoritățile să rezolve problema pe care au creat-o și să extindă termenul”, a declarat pentru Profit.ro consultantul fiscal Mirela Luminița Cojocaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.