Alee dedicată inventatorilor, într-un oraș din județ (Foto)

Miercuri, 9 mai, de la ora 11.00 în Parcul dendrologic din municipiul Carei, a fost inaugurat proiectul intitulat „Europa la ea acasă – Inventatori reprezentativi din țările Uniunii Europene”.

Proiectul lansat în anul 2013, constă în denumirea în mod simbolic a aleilor din parcul ce înconjoară castelul Károlyi după numele unor personaje marcante din țările membre ale Uniunii Europene și are ca scop promovarea valorilor culturale europene.

În 2013 plăcuțele au înfățișat poeți reprezentativi din U.E., în 2014 au fost expuși cei mai reprezentativi fotbaliști din țările U.E., în 2015 muzicieni reprezentativi, în 2016 artiști vizuali reprezentativi, în 2017 actori reprezentativi, iar anul acesta aleea principală din Parcul Dendrologic va „găzdui” plăcuțe cu cei mai reprezentativi inventatori din țările U.E.

Fiecare plăcuță conține lângă imaginea inventatorului, steagul țării, date despre perioada în care a trăit inventatorul sau omul de știință, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot afla mai multe informații despre fiecare personalitate în parte, folosind un telefon inteligent.

Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.

Dintre inventatorii care se regăsesc pe plăcuțe enumerăm: Sir Isaac Newton, Louis Pasteur, Leonardo da Vinci, Ernest Thomas Sinton Walton, Faust Vrančić, Karl Landsteiner, Alfred Nobel, Bartolomeu de Gusmão, Ernest Solvay, Jaroslav Hejrovský, Isaac Peral, Johannes Gutenberg, Justin Capră, Gábor Dénes, Hans Christian Ørsted, Willem Einthoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.