Bombă găsită în zona 14 Mai. Pompierii au intervenit (Foto)

Un proiectil perforant de 150 mm din al II-lea Război Mondial a fost ridicat, astăzi, 4 mai, în jurul orei 13.00, de către pompieri, de pe un teren agricol, situat la periferia orașului Satu Mare – zona 14 Mai.

Muniţiile neexplodate constituie un pericol deosebit pentru populație, dacă nu sunt respectate regulile de siguranţă şi modul de comportare la găsirea de elemente de muniţie rămasă neexplodată. Tratarea acestor situaţii cu responsabilitate și seriozitate poate contribui la evitarea tragediilor care pot apărea în urma manevrării elementelor de muniţie rămase neexplodate de către persoane neavizate.

Desfășurate sub deviza ”În acest domeniu doar o dată poți greși!”, misiunile de asanare a teritoriului, de ridicare, transportare, depozitare și distrugere a muniției rămasă neexplodată sunt executate de o echipă de pirotehniști care au o pregătire specială în acest domeniu.

Amintim, și pe această cale, care sunt obligaţiile cetăţenilor pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate:

– să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă despre descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate;
– să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu desfacă sau să predea la agenţii economici specializaţi muniţii neexplodate pentru valorificarea ca deşeuri metalice;
– să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
– să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
– să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.