Cozi kilometrice și nervi în Vama Petea. TIR-iștii stau la coadă (Foto)

Cozi kilometrice la Vama Petea, după ce în noaptea de luni, 2 spre azi, 3 aprilie s-a reluat traficul TIR-urilor care aveau restricție pe teritoriul Ungariei pe perioada Sărbătorilor Pascale Catolice.

Cozile se întind până în Dorolț. Cu toate acestea, potrivit aplicației Poliției de Frontieră, timpii de așteptare în Vama Petea nu depășesc 30 de minute, fiind deschise trei artere la intrarea în țară și patru la ieșirea din România.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la granita cu Ungaria (PTF Nădlac II, PTF Nădlac, PTF Turnu PTF Vărşand, PTF Borş, PTF Petea), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.