Concurs de istorie locală: Spune povestea locului tău

Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, împreună cu Asociaţia Studenţească „PhiloHistoriss” organizează în perioada 11-12 mai, cea de-a IV-a ediţie a concursului de istorie locală pentru liceeni „Spune povestea locului tău”.

Concursul are ca scop promovarea studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mureş, Sălaj, Hunedoara, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Harghita, Sibiu, Braşov, Covasna prin conştientizarea participanţilor cu privire la relevanţa cercetării istoriei locale pentru societatea contemporană.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, individual sau în echipaje formate din două persoane.
Vor exista două probe, prima constând în redactarea unei lucrări cu caracter ştiinţific pe o temă de istorie locală (care rămâne la alegerea participanţilor; un eveniment, o personalitate etc.), iar cea de-a doua probă constă în susţinerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie şi Filosofie din Cluj-Napoca, în luna mai, iar cele mai bune materiale vor fi premiate.
Participanții selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru 2 zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative. Participanții, cel puţin cei minori, vor fi însoţiţi de un profesor coordonator.

Organizatorii asigură două nopţi de cazare, transportul va fi suportat de participanţi.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici:

https://asphilohistoriss.wordpress.com/spune-povestea-locului-tau/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.