A murit sătmăreanul care a creat primul mall al Clujului. Cine este acesta

Omul de afaceri originar din județul Satu Mare, Sandor Demjan, cel care a pus bazele Polus Center a trecut în neființă la vârsta de 74 de ani, anunță grupul TriGranit.

Demjan s-a născut în comuna Berveni, din județul Satu Mare, apoi s-a mutat la Budapesta, unde s-a specializat în domeniul turismului. Acesta a activat în cadrul magazinului Skala, în 1985 a înființat Banca Granit, iar în 1986, Banca Maghiară de Credit. 10 ani mai târziu devenea președintele grupului TriGranit care inaugura cel mai mare mall din regiune, WestEnd City Center, iar apoi rețeaua Polus.

În 2007, Demjan și partenerul său local de afaceri Arpad Paszkany tăiau panglica primului complex comercial de mari dimensiuni din Cluj, Polus Center, în urma unei investiții de 140 de milioane de euro. Polus Cluj și Constanța au trecut la grupul austriac Immoeast în urma unei tranzacții de 210 milioane de euro. Din 2010, acesta a intrat în administrarea EHL Real Estate România, ulterior fiind redenumit Vivo.

La începutul anului, Demjan trebuia să deschidă lucrările unui forum de afaceri de la Cluj care consființea cea mai mare alianță patronale a țărilor est-europene membre ale Uniunii Europene, alături de alți trei președinți de patronate (Andrzej Malinowski, Jan Oravec, Ioan Lucian), însă nu a mai onorat invitația. Inițial, la Budapesta, Demjan și Lucian au semnat un parteneriat de afaceri între România și Ungaria.

Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.