Propunere inedită în ședința de Consiliul Județean. Ce a propus un consilier

În cadrul ședinței de astăzi, 29 martie, consilierul județean Adrian Cozma a venit cu o propunere inedită. Concret, acesta a propus adoptarea unui proiect de hotărâre prin care județul Satu Mare să-și exprime sprijinul pentru o eventuală reunificare a României cu Republica Moldova.

„În aceste zile s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. E un moment simbolic, dar și important în istoria noastră. Astazi, cred că sunt create condițiile pentru a susține o rezoluție în sprijinul demersului de reunificare. Sigur că Unirea nu se va face astăzi, dar cred că e de datoria noastră să ne manifestăm sprijinul și să informăm cetățenii despre ceea ce a însemnat momentul unirii. Istoria ne arată foarte clar că suntem același popor, același neam. Cred că putem să exprimăm direct și clar un mesaj care să arate ce susținem. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași istorie și cred că pentru a face pași concreti în realizarea acestui deziderat este nevoie de o manifestare activă”, a subliniat Adrian Cozma.

În luarea de cuvânt, președintele Consiliului Județean pataki Csaba a declarat că se va pregăti un proiect de hotărâre în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.