Când încep lucrările la centura municipiului Satu Mare. Ce spune Adrian Albu

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Satu Mare vor începe în luna mai, a declarat viceprimarul Adrian Albu în cadrul unei conferințe de presă organizată azi, 28 martie.

Albu a subliniat faptul că mai trebuie obținute două autorizații, după care pot începe, efectiv, lucrările la centură.

Acesta mai spune că până în prezent, nimeni nu a primit despăgubiri. Este vorba despre sute de persoane care au parcele în acele zone.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

De asemenea, vor fi construite și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.
Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.